Keskiviikon vetämätömyydestä selvisin, ei tullut  flunssaa! Torstain työpäivä oli taas niitä päiviä, että on töitten jälkeen päästävä purkamaan paineita ja sitä sai jännittää onko sählyä. Ei valitettavasti saatu porukkaa kasaa ja pelit peruuntui. No sitten jäikin aikaa juoksulenkille :-)

Lähtiessä laitoin saunan päälle ja läksin juoksemaan, tällä kertaa valikoitui uusi reitti, joten en tiennyt paljonko tulee juostua. Kivasti mäkinen reitti, oli loivaa pitkää nousua ja pari jyrkkää. Tämä taas toi hiukan kaipuuta salppurin lenkkipoluille, siellä oli oikein kivat mäkiset maastot. Nyt ei auta kuin odottaa talven loppumista ja latujen pois sulamista. Alkumatkan hölkkäsin rauhallisesti ja vauhtia kasvatin matkan edetessä. Viimeiset kolme kilometriä tulinki jo melko reippaasti. Napit korvilla radiota kuunnellen ja juoksusovelluksesta äänet poissa, sai vain arvella paljonko on matkaa edennyt. Kotiovelle päästyäni lopulta katsoin juoksemani matkan, kertyi vain 11,24km ja tämä taas vahvisti sen, että Lahti on pieni kaupunki. Lenkin jälkeen olikin jo hyvä mennä saunaan.

Tänään taas halusin juosta jo valoisaan aikaan ja läksin lenkille vasta yhdeksän aikoihin. Taktiikkana tällä kertaa juosta pari kilometriä, kävellä hiukan ja taas juosta pari kilometriä. Jalat toimi hyvin, eikä kipuja ollut missään. Raskas viikko vain tuntui jaloissa pienenä väsymyksenä. Takana 7 päivän työputki ilta ja aamuvuoroja vuorotellen, joka osaltaan myös väsyttää. Palatessani lenkiltä jäin vielä suustani kiinni naapurini kanssa, sovittiin menevämme illalla uimaan. Matkaa kertyi lenkillä 11,06km ja vauhtiin olin hyvinkin tyytyväinen, koska lenkki sisälsi kävelyosuuksia. 6:31min/km ja vielä vuosi sitten pelkästään 4km juoksun nopeus oli lähempänä 8 min/km. Tällä hetkellä teen 10 - 14km lenkit alle 6 min/km ja paras vauhti mulla on 5:37 min/km. Tästä onkin hyvä mennä kohti kesää ja katsoa miten vielä vauhtiakin kasvattaisin. 

Tammikuun saldona tällä hetkellä on 195km, joten huomenna rikkoutuu minulle maaginen 200km. Tämä tuntui paljolta, kunnes viime viikolla luin mitä Jari Tomppo oli pistellyt menemään, hän juoksi sen 200km viikossa. Loppujen lopuksi onhan mulla tarkoitus juosta se 100km annetussa 16h aikarajassa. 

Ennen uintiin lähtöä käyn vielä kuntosalilla kasvattamassa lihaskuntoani. Ensi viikolla on tarkoitus juosta kovatempoisia lenkkejä ja samalla huollatan itseäni. Juoksupäiviä vain kolme, enemmän huoltoa ja annan keholleni palautumiselle aikaa.