Loman kunniaksi kävin Tukholmassa verestämässä ruotsin kielen taitojani ja siksi jäi lenkkeily muutamaksi päiväksi. En nyt ihan liikkumattomaksi heittäytynyt, kävin minä sentään uimassa. Tyttäreni motivaatio treenaamiseen on tällä hetkellä kova ja sen myötä hän ei halunut jättää harjoituksia väliin edes reissun ajaksi. Lupasin mennä hänen kanssaan treeneihin ja paikaksi muodostui Tukholmassa Eriksdalbadet. Mitkä loistavat tilat uintiharkkoihin! En eläissäni ole uimahalleissa nähnyt näin kirkasta ja puhdasta vettä altaissa. Uimahalli koostui kolmesta eri tilasta, oli 50 m allas katsmoineen johon sai poikittain mahdutettua useampi 25 ratoja, sitten myös löytyi myös hyppyalltaat katsoimeen ja ratoja löytyi 25m ja taisi myös olla 50m, viimeisenä oli seikkailun maailma vesiliukumäkeineen ja porealtaat sekä ulkoaltaat. Sisään tullessa näytti ettei sekaan tuu mahtumaan, mutta allasosastoile päästyä huomasi uimiseen olevan paljon tilaa. Kaikki Tukholmalaiset tuntuivat viihtyvän vain seikkailualtaan puolella. 

Sain myös huomata, että vaikka kunto on nyt hyvä, niin se ei tarkoita samaa uintikunnon kannalta. 2000m tuli uitua ja se oli vähän minulta, sitä se uimattomuus teettää. Vielä muutama vuosi sitten, kun kaverin kanssa treenattiin, tuli uitua 6000 - 7000 metriin kolme kertaa viikossa. Nyt 2000 tuntui takkuiselta.

Eilen saavuin takaisin Lahteen ja laivan henkilkunnan kanssa vietetty juhliminen verotti, hyvä että pysyi silmät enää auki. Suosiolla menin nukkumaan ajoissa. Tänä aamuna heräsinkin virkeänä ja lähdin viemään tytön kuntosalille treenaamaan, itsekin jäin samalla. Lepo tuntui tehneen hyvää, sillä nyt jaksoi rehkiä huomattavasti paremmin kuntosalilla. Koska nyt oli kerrankin sellaiset kelit ulkona, ettei minuakaan saa ulos lenkille, päätin lihaskunto osuuden jälkeen vielä mennä juoksumatolla. Vaikka minä niin syvästi vihaan juoksumattoa, silti juoksin puolisen tuntia ja juoksumatolla juostuja kilometrejä en laske.

Päivällä tyttärellä taas oli uintiharkkojen vuoro, joten lupasin samalla mennä nuorimmaisen pojan kanssa uimaan harkkojen ajan. Illalla olisi vielä tarjolla sählyä puolentoistan tunnin ajaksi ja heti sen perään sukeltajien vuoroon uimaan tunnin ajaksi, joten enköhän minä tälle päivälle ole liikkunut riittävästi vaikka en lenkilä käynnytkään. 

Huomenna aamu alkaa siitä, kun vien tytön linja-autolle, joka lähtee uintileirille Jyväskylään. Itse menen samalla kuntosalille rehkimään. Koska huomiseksi on luvattu parempaa keliä, lähden lenkille. Kelistä riippuen teen joko pitkän tai lyhyen lenkin. Tässä oikeastaan jo innolla odottaa pääsevänsä aloittamaan maaliskuun urakkaa, jonka tavoitteena oli 300km. Joten tällä hetkellä juoksu maittaa :-)